LATAUTUU

Photoma hevoskuvagalleria

Hevosen valmistaminen

Hevonen kannattaa valmistella kuvauksiin puhdistamalla se kunnolla. Vähintäänkin se kannattaa harjata hyvin, mikäli mahdollista pesukaan ei olisi pahitteeksi. Myös harja ja häntä kannattaa selvittää ja mahdollisuuksien mukaan pestä. Varsinkin vaaleissa jouhissa muta ja muu lika näkyy hyvin herkästi. Mikäli on sovittu, että hevosella on harja tai häntä letitettynä kuvauksissa, kannattaa letitys vähintäänkin aloittaa ennen kuvaajan paikalle saapumista, tämä nopeuttaa itse kuvaamistilanteeseen pääsyä. Halutessaan hevosen päähän voi sivellä baby oilia, tai vastaavaa tuotetta, tuomaan extra kiiltoa karvaan.

Ihmisen valmistautuminen

Kaverikuvia otettaessa myös omaan ulkonäköön kannattaa panostaa. Valitse omasta mielestäsi siistit ja puhtaat vaatteet. Kuvausvaatteiden päälle voi halutessaan pukea ylimääräisen kerroksen collegehousuja, tai muita vastaavia vaatteita, kuvausvaatteita suojaamaan. Myös pienellä määrällä meikkiä tekee ihmeitä, paljoa ei tarvitse meikata (ja jos ei halua, ei välttämättä ollenkaan), mutta pieni määrä ripsiväriä korostaa silmiä ja kevyt puuterikerros tasoittaa ihoa. Myös hiuksia kannattaa hieman huolitella. ​

Mekkokuvauksiin kannattaa varata toiset vaatteet mukaan ja mahdollinen avustaja. Mekko kannattaa pukea päälle vasta kun hevonen on laitettu valmiiksi, jottei se likaannu. Mikäli hevonen ei ole aivan mahdoton, pystyn myös minä pitelemään siitä kiinni sillä aikaa kun omistaja laittaa mekkoa kuntoon.

Muuta huomioitavaa

Sinä tunnet kuvausalueen paremmin kuin minä, joten kannattaa käydä katsomassa muutama mukava kuvauspaikka etukäteen. Hyviä peruspaikkoja ovat sellaiset, joissa on yksinkertainen ja rauhallinen ympäristö. Kesällä myös erilaiset kukkameret ovat kauniita ja vesistöt hyödynnettävissä. Jos olet epävarma, mahdollisista kuvauspaikoista voi laittaa myös kuvia kuvaajalle. Toki paikkoja voidaan sitten kuvauspäivänä katsoa myös yhdessä, mutta itse kuvaustilannetta nopeuttaa, mikäli muutama paikka on katsottuna valmiiksi.